The umbrella academy

“The Umbrella Academy” este un serial de supereroi american bazat pe seria de benzi desenate cu același nume publicat de Dark Horse Comics. Creat pentru Netflix de Steve Blackman și dezvoltat de Jeremy Slater, se învârte în jurul unei familii disfuncționale de supereroi adoptați care se reunesc pentru a rezolva misterul morții tatălui lor și amenințarea unei apocalipse iminente.

Seria este produsă de Borderline Entertainment, Dark Horse Entertainment și Universal Cable Productions. Primul sezon a fost lansat pe Netflix pe 15 februarie 2019. A primit recenzii pozitive din partea criticilor, mulți lăudând distribuția și imaginile, deși tonul și ritmul au fost criticate. În aprilie 2019, Netflix a raportat că 45 de milioane de persoane au urmărit primul sezon în prima sa lună de la lansare. În aceeași lună, seria a fost reînnoită pentru un al doilea sezon.

The Umbrella Academy este o academie de copii cu puteri supranaturale adoptați de către Sir Reginald Hargreeves, jucat de Colm Feore, numerotați și crescuți de o maimuță, numită Pogo, rol jucat de Adam Godley, și de o mamă care este un fel de robot cu unele urme de sentimente, numită Grace.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este gracehargreeves-mom-umbrellaacademy.jpg

Acțiunea începe când Sir Reginald Hargreeves moare, în momentul în care din academie nu a mai rămas nimic.Copiii din academie, acum adulți, unii dintre ei chiar părinți, încearcă să descopere cauza și circumstanțele morții tatălui acestora

.Numărul 5, care se putea teleporta în spațiu și în timp, a fugit cu ani în urmă de la academie, teleportându-se după ce Apocalipsa s-a petrecut, el fiind singurul rămas Pământ, până când o agenție care avea grijă ca tot ceea ce s-a petrecut să rămână așa, nefiind schimbate de către călătorii în timp. Numărul 5 s-a angajat la agenție, însă a fugit în prezentul în care tatăl său decedase, și încercând să oprească Apocalipsa.

Până la urmă se descoperă faptul că Sir Reginald Hargreeves defapt s-a sinucis cu intenția de a reuni agenția și a-și readuce copiii acasă. Aceștia reușesc să se întoarcă împreună înapoi în timp, scăpând de Apocalipsă.

În opinia mea, serialul a fost scurt și la obiect, având doar un singur sezon, însă speculându-se că în curând va apărea și al doilea.

PRO

 • serialul este scurt, poate fi terminat într-un weekend
 • povestea este una bine gândită, toate episoadele legându-se într-un șir narativ foarte plăcut
 • personajele sunt bine alese, asemănătoare cu cele din banda desenată
 • actorii sunt bine aleși
 • serialul este scurt, poate fi terminat într-un weekend
 • povestea este una bine gândită, toate episoadele legându-se într-un șir narativ foarte plăcut
 • personajele sunt bine alese, asemănătoare cu cele din banda desenată
 • actorii sunt bine aleși
 • este foarte original, diferit, în opinia mea, de restul serialelor cu supereroi.

CONTRA

 • personal aș fi preferat mai multe detalii despre copilăria membrilor academiei, mai ales despre Sir Reginald Hargreeves
 • aș fi vrut ca povestea să fie mai detaliată, poate împărțită în mai multe sezoane
 • în opinia mea, mai degrabă ar fi fost finalizat foarte bine și detaliat , în locul unui final confuz și urmând un alt sezon.
 • Dacă dorești un articol despre un subiect anume sau cu anumite informații, nu ezita să scrii un comentariu sau să ne trimiți un email la adresa din pagina „CONTACT”.
 • Nu uita să te abonezi apăsând butonul de mai jos, pentru a fi notificat la fiecare articol nou postat.

Tripla Frontieră

Tripla Frontieră este un film american de aventură/acțiune din 2019, regizat de J. C. Chandor, cu scenariul scris de Chandor și Mark Boal, dintr-o poveste de Boal. În film joacă Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund și Pedro Pascal, ca grup de foști soldați ai Forțelor Delta Delta Armatei din SUA, care seContinuă lectura „Tripla Frontieră”

Spenser Confidential

Spenser Confidential este un film american de comedie, de acțiune 2020 regizat de Peter Berg și cu scenariu de Sean O’Keefe și Brian Helgeland. Acest film centrează complotul unui fost ofițer de poliție din Boston, a cărui sarcină este să doboare bandă de droguri Trinitario după ce doi ofițeri din Boston au fost uciși. SeContinuă lectura „Spenser Confidential”

Scrisoarea pentru rege (The letter for the King)

Scrisoarea pentru rege este un serial de aventură, dezvoltat de Will Davies și FilmWave pentru Netflix, inspirat din romanul clasic olandez De brief voor de Koning, de Tonke Dragt. Seria cu șase episoade a fost lansată pe Netflix pe 20 martie 2020. În iulie 2018, a fost anunțat că Netflix a comandat o serie originalăContinuă lectura „Scrisoarea pentru rege (The letter for the King)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: